Volkswagen er også at finde blandt brugte biler

14 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er utroligt, hvordan mange banebrydende opfindelser er kommet via krigsførelse, da man virkelig indførte en stor indsats for at komme hen at overhale den fjendtlige magt med teknologi med videre, så man kunne blive den vindende part.

Og disse opfindelser og epokegørende opdagelser har så også medført, at man har udviklet videre på dette og måske bruger det nu om dage i en dagligdag for høj og lav, hvor man ikke tænker over, hvad det er opstået fra.

Måske forsøger man ligefrem at slette eller i det mindste nedtone, hvad dette er kommet af, men man kan af den grund ikke udviske historien eller undsige sig, hvad der er sket.

Således er det også med en Volkswagen, for medmindre man ikke er så god til tysk, så kan man måske regne ud, at de direkte oversat betyder “folkets bil”, selvom man ofte bare siger ordet på dette bilmærke uden at tænke over, at det har en betydning.

Og det var faktisk selveste Hitler fra det nazistiske rige, der gerne ville skabe et køretøj, som den jævne tysker havde råd til, så familien kunne komme omkring og besøge det tyske rige.

Dette kan jo faktisk sammenlignes med Fords model T, der også blev lavet så billigt, at mange amerikanere fik råd til den, så den bil blev efterhånden den mest anvendte på de amerikanske bilveje.

Skaberen af Ford havde da også nazistiske tendenser, men som bekendt er det vinderen, der skriver historien; så selvom man kan sige, at de begge havde gode intentioner med deres bil, så er det jo tydeligt, at den ene bil har en mere positiv forhistorie, end den anden har.

Tænk over det næste gang, du skal kigge efter en brugt Volkswagen, og du således også kan vælge at købe dig en Ford model T – intentionen var (næsten) den samme med disse biler.

More articles