Tips og tricks til valg af plæneklipper

27 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Sommertid er havetid – i hvert fald for hus ejere som sætter pris på at nyde livet udendørs. Når først alt det grønne begynder at spire frem og skyde knopper i det tidlige forår ved du at sommeren er på vej.

Det varer ikke længe førend hele haven står i fuldt flor. Blomster, buske og træer springer ud i en symfoni af grønt og flotte farver. Og din græsplæne vil pludselig skyde i vejret med en fart som nødvendiggør mange timers arbejde med plæneklipperen hver eneste uge gennem hele sommer perioden.

Vælg den rette plæneklipper til din have

Til dette formål er det en stor fordel at have det rette udstyr på plads. Når du alligevel skal svede over den sure og ensformige tjans med græsslåning i flere timer er det en god idé at have en god plæneklipper som kan lette arbejdet og give det flotteste resultat. Hvilken plæneklipper du skal vælge kommer selvfølgelig i høj grad an på havens størrelse og disposition.

Til den store have er det smart at vælge en plæneklipper som har en høj kapacitet og som kan køre forholdsvis hurtigt. På den måde kan du få græsslåning overstået på hurtig og effektiv vis. Her kommer de eldrevne plæneklippere lidt til kort i forhold til de traditionelle benzindrevne modeller. Sidst nævnte er stadig både stærkere og mere grundige i deres arbejde end de nyere modeller som kører på strøm.

Til gengæld vil du med en eldrevet plæneklipper sagtens kunne klare den lille eller mellemstore have med en regulær græsplæne. En eldrevet plæneklipper oser ikke, skal ikke have fyldt benzin på i tide og utide, og er en del mere støjsvag end en tilsvarende benzindrevet plæneklipper. Og så kan du glæde dig over en plæneklipper som ikke udleder så mange giftige partikler til luften i din have.

Du kan læse mere om valg af plæneklipper på https://husblog.dk/top-5-guide-til-de-mest-populaere-plaeneklippere/ 

More articles