Skift til en miljø og klimavenlig varmepumpe, og spar penge

23 April 2019 Astrid Pedersen

editorial

Vinteren kan være rigtig hård ved husejere. Særligt kolde vintre kan afstedkomme frostskader på såvel fundament som mur- og træværk, og udgifterne til opvarmning af såvel boligen som brugsvand kan nå uanede højder. Mange boligejere ser med gru frem til regningen for varme forbrug, som dukker op ved vinterens afslutning. Og hører du til de boligejere, hvis hus er forsynet med varme fra enten et gammelt fyr eller dyre elradiatorer, har du ekstra og særligt megen grund til at ryste i bukserne.

Få mere varme for pengene med en energi effektiv varmepumpe

Alternativt kan du bytte dine nuværende varmekilder ud med en moderne varmepumpe. Der er absolut ingen grund til at holde fast i et gammelt, udtjent fyr, som konstant skal repareres og vedligeholdes, og som på ingen måde udnytter brændstoffet nær så effektivt som da det var nyt. Elvarme er også totalt forældet, og samtidig en meget dyr måde, hvorpå du kan opvarme dit hjem. Da du samtidig kan opnå tilskud til opsætning af en miljøvenlig og besparende varmepumpe, er der da slet ingen idé i at lade være.

Hvilken varmepumpe passer til min bolig?

Har du besluttet dig for at skrotte fyret eller elradiatorerne til fordel for en varmepumpe, kan du vælge mellem to modeller: En luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Sidstnævnte kan du vælge, hvis dit hjem er varmet op ved hjælp af vandradiatorer. Din luft til vand varmepumpe vil træde i stedet for fyret, og på langt mere effektiv vis opvarme såvel brugsvand som radiator vand.

Luft til luft varmepumpen er det miljørigtige og energibesparende alternativ til elvarme. Med en luft til luft varmepumpe får du ikke alene en mere hensigtsmæssig opvarmning af din bolig – de indbyggede filtre renser luften, som cirkuleres, for et mere behageligt indeklima. Du kan finde en varmepumpe, som passer til din bolig, på https://www.gramenergi.dk/ 

More articles