Sammen finder I et godt misbrugscenter

15 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan være svært at tage den rette beslutning om, hvilket misbrugscenter man skal vælge, hvis man for eksempel står som pårørende og kan se en ven, kollega eller familiemedlem, som er ved at trække sig selv langt ned i sølet via et misbrug – eller flere af slagsen på samme tid.

Måske kan vedkommende ikke selv se det og tror, at der er styr på det hele, mens verden smuldrer omkring vedkommende, selvom personen ikke ænser dette.

Derfor er tanken der måske slet ikke på at finde et misbrugscenter for den berørte, da det vil være en falliterklæring og gøre, at vedkommende føler sig som en taber, der ikke kan styre sig forbrug, som vedkommende ikke selv kan se, er endt i et misbrug, om det så er af den lovlige eller ulovlige art.

Her kan man som pårørende gøre en hel del for at overbevise misbrugeren om, at vejen frem mod det bedre liv foregår via et center til behandling af misbrug.

I den forbindelse kan man undersøge forud, hvilke slags centre der specialiserer sig i lige den type misbrug, som vedkommende er ramt af.

Man kan besøge stederne, undersøge dem selv på nettet, ringe til dem, sende mails og få en føling med, hvad der givetvis vil passe til den person, man har i søgelyset.

Eventuelt kan man tale med tidligere misbrugere, der har fået hjælp på det givne sted og høre, hvordan de kom igennem deres misbrug på det bestemte sted.

Når man så har gjort sig sin forudgående analyse, så kan man præsentere dette for den misbrugsramte, så vedkommende kan se, at det faktisk er et sted, der vil en det godt og hjælpe til at opnå de ting, man måske har sat til side, mens man nu er i et misbrug.

Det kan sagtens tænkes, at det er denne hjælp, der skal til for, at vedkommende selv indser, hvor galt det egentlig står til.

More articles