Sådan vælger du en psykoterapeut på Frederiksberg

31 May 2021 Cecilie Mortensen

editorial

Årsagerne kan være mange til, at du ønsker samtaler med en psykoterapeut på Frederiksberg. Måske går du og tumler med udfordringer, som er stressrelaterede, måske mærker du symptomer på angst, måske knaser parforholdet lidt ekstra, eller måske sidder du fast i en konflikt på hjemmefronten eller på arbejdet.

I alle de tilfælde der er nævnt herover, kan det være godt givet ud, at du booker en tid ved en psykoterapeut. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvilken du skal vælge. 

Guide til at vælge en psykoterapeut på Frederiksberg 

Får du et skræddersyet forløb?

Alle mennesker er forskellige, uanset om de kommer ind med de samme udfordringer eller ej. Derfor er det også alfa og omega, at terapien ved en psykoterapeut skræddersyes til den enkelte person, som kommer ind. Du bør derfor også altid kigge mere på, hvorvidt din kommende psykoterapeut går op i, at behandlingen skal tilpasses til netop dig og dine behov. 

Har psykoterapeuten erfaring med din udfordring?

Når du kommer ved en psykoterapeut, som allerede har erfaring med netop din udfordring, så kan du forvente ekstra god hjælp. Psykoterapeuten kan nemlig have endnu større kendskab til de ting, som er på spil hos dig og ikke mindst hvordan du bedst kan hjælpes videre. 

Skulle du omvendt stå i en situation, hvor du ikke er sikker på, hvad du skal have hjælp til, så kan du selvfølgelig stadig tage fat i en professionel. Her kan vedkommende helt sikkert hjælpe med at spore dig ind på, hvad næste skridt kan være for dig. 

Virker psykoterapeuten på Frederiksberg behagelig? 

Det kan virke banalt, men når du skal starte ved en psykoterapeut er det også vigtigt, at du føler dig tryg og komfortabel ved vedkommende. For du skal trods alt dele personlig ting om dit liv. Lyt derfor gerne til din mavefornemmelse, når du har den indledende dialog med vedkommende.

More articles