Pandekager – til hygge og god stemning

25 July 2018 Astrid Pedersen

editorial

Inden for danske desserter er pandekager at finde i den absolutte top ti. Gammeldags pandekager er en særlig delikatesse, som gennem årtier – måske endda århundreder – har været at finde blandt favoritterne i de danske hjem. Med sin fine og bløde konsistens og lækre, søde smag er tynde, gammeldags pandekager det perfekte tilbehør til is, syltetøj, eller flødeskum med sukker.

De fleste af os har helt sikkert elsket pandekager som børn, og taget denne kærlighed med os ind i voksenlivet. En gang imellem glemmer vi blot, hvor hyggeligt og rart, det er at spise pandekager med familien, og på den måde forkæle sig selv og sine nærmeste med en sød dessert. Hvis du endnu ikke har prøvet selv at lave pandekager til din familie, så er det på tide at komme i gang.

Kom godt i gang med hjemmelavede pandekager

Det er faktisk på ingen måde svært eller kompliceret selv at fremstille sine egne, lækre pandekager. Ingredienslisten er overskuelig og billig, og samtlige ingredienser til pandekager fås i supermarkedet – så du skal ikke i specialbutikker og betale i dyre domme for særlige ingredienser, når menuen står på gammeldags pandekager. Du skal blot have mel, æg, mælk, salt, sukker, vanilje og smør til stegning.

Du kan vælge at tilsætte ekstra smag ved hjælp af øl, kardemomme, eller revet citronskal, eller du kan udelade sukker og vanilje, hvis du ikke mener, at pandekagerne skal være så søde i sig selv. Det kan for eksempel være, at du vil bruge dem som madpandekager – fyldte pandekager, hvor pandekagerne erstatter pasta i en ret med kødsovs, er også populært hos børnene, og nemt at spise. Og uanset om du vælger at lave gammeldags pandekager med syltetøj eller is, eller om du vælger den kødsovs-fyldte variant, kan pandekagerne med fordel puttes i madpakken dagen efter.

Find hele opskriften på lækre pandekager på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/31044/pandekager-gammeldags 

More articles