Og hvad kan man lige gøre med ærtesten?

17 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske undrer du dig over, hvad ærtesten er for noget, for hvis det var sten, der var lavet af ærter, så kunne de jo ikke holde til så meget, og de ville nok heller ikke holde så længe generelt.

Men hvis du klikker videre på følgende link, vil du kunne se, at der er tale om nogle ganske almindelige sten, men det er mere i kategorien af ral og småsten: https://grusogaffald.dk/produkt-katagori/sten/ 

Samme sted kan du faktisk også købe den slags ærtesten, hvis du lige skulle have overset det.

Det er jo lidt det med, at når man ikke ved bedre eller kender til termerne, så samler man det samme under samme betegnelser for lethedens skyld for ens selv, så man kan sætte ting i kasser.

Derfor kalder man måske den slags sten, mens en fagmand vil skelne mellem grus, ærtesten, småsten, granitskærver med videre, og det er der også en grund til.

For nogle sten-arter egner sig til brug bestemt steder, er nemmere at sprede ud og er bedre for vegetationen, der skal gennem disse, end andre vil være det; hvorfor det ikke duer at bruge granitskærver, hvis man faktisk skal have grus.

Ærtesten kan man for eksempel bruge ved blomsterbede, til dekorative udsmykninger indendørs og udendørs, og de vil også kunne gå an i indkørslen som grus-erstatning eller som den samme type.

Således når man går op i ting, så kan ærtesten også falde i forskellige kategorier alt efter, hvad man leder efter og gerne vil have.

Derfor kan det gøre en stor forskel, hvis man rådfører sig med en fagmand og eventuelt spørger dem til råds, der sælger disse stensorter, når man skal bruge dem til en bestemt opgave.

De kan desuden også vejlede dig i, hvor meget du skal bruge ud fra, hvor meget de skal dække, da man ofte køber den slags i større partier.

More articles