Når du får et stennedslag hvad så?

28 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Noget af det mest irriterende som billist er, når en sten rammer forruden og slår et flis af ruden. Dette skyldes primært at det er svært at undgå og ikke har noget at gøre med hvordan du kører eller passer på bilen. Som eks. ville mange punkteringer blive undgået, hvis der var nok luft i dækkene. Det samme gør sig ikke gældende med et stennedslag. Det er svært at undgå at køre på veje hvor der ikke ligger en sten eller altid holde afstand til andre biler. Hvis uheldet er ude er der flere ting du kan gøre som gør det nemmere og billigere fremadrettet. Du kan blandt andet læse mere her https://bilglas.dk/vi-tilbyder/forrude/.

Hvad kan du selv gøre?

Til at starte med skal du undersøge hvor stor skaden er. Er nedslaget og revnen mindre end en 2 kr. Hvis den er så lille er det muligt at reparerer revnen og du behøver ikke at få udskiftet ruden. Det er væsentlig mere besværligt at få udskiftet ruden end at få den repareret. Det er vigtigt at du så vidt muligt undgår at køre videre. Forsat kørsel kan få ruden til at gå endnu mere i stykker og så er det ikke sikkert at du kan nøjes med at få den repareret, men skal have den udskiftet. Har du mulighed for det, så sæt et stykke tape eller et plaster på nedslaget. Det hjælper. 

Hvis ruden skal udskiftes så start med at undersøge om din forsikring dækker. Mange forsikringer gør men ikke alle. Dækker din forsikring ikke så start med at undersøge de forskellige muligheder på internettet. Det vigtigste er at din rude er original. Ellers mister din bil værdi og det kan være svære at sælge den. Samtidig kan du opleve at din forsikring ikke vil dække, hvis du på et senere tidspunkt får brug for den. 

More articles