Metoder til at holde din plæneklipper brugbar på

25 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Sådan en plæneklipper sættes der nogle lidt mere specifikke krav til, for ikke alene skal den bruges udenfor i en del forskelligt vejr, men den skal også arbejde mod naturen; og det kan blive et hårdt arbejde at klare den slags – specielt hvis man har forsømt det længe.

Det kunne blive en hel roman i sig selv, hvordan man holder en have parat til at blive brugt af en plæneklipper, men her vil vi holde os til, hvordan man sørger for at holde selve plæneklipperen duelig i et godt stykke tid.

Ejer du ikke en plæneklipper endnu? Så er der råd for dette: https://husblog.dk/top-5-guide-til-de-mest-populaere-plaeneklippere/

Man kan som udgangspunkt slå græsset det meste af året, men hvis der er sne, is, eller græsset ikke gror, så er der ikke stor grund til at hive klipperen frem, men ellers er den i brug det meste af året.

Eftersyn på din plæneklipper

Derfor skal man netop ikke forsømme den, når man stiller den væk i et par måneder, for en plæneklipper er jo til for at blive brugt, så lad den ikke stå i et skur eller en lade og ruste til.

Denne periode, hvor der ikke skal klippes så meget græs, så kan du lige give den et eftersyn efter begyndende rust, raslende lyde eller dele, der tydeligvis ikke kan holde en sæson mere.

Desuden er det godt at dække den til eller beskytte den, hvis den står i kolde omgivelser, eller fugle måske vil bygge en rede på den, eller insekter tager bolig i den.

Men i det daglige, når man bruger den med jævne mellemrum, så skal man også huske at holde godt øje med den, og det gælder blandt andet, at man fjerner klumper af græs eller andet, der kan have sat sig fast i den.

Og tjek den lige efter efter brug, hvis der er noget, der har slået sig løst eller lignende, som man ikke så, mens man brugte den.

More articles