Metalskrot i mindre omfang: hvor skal det hen?

26 May 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der findes stadig de mennesker, som der smider deres metal ud sammen med alt det andet affald i husholdningen.

Her burde man hver gang få en påmindelse om, at der kommer til at stå nogle mennesker, der skal gennemgå dit ulækre affald for at frasortere metallet fra det andet affald: Du bør gøre dem en tjeneste og sortere det fra med det samme.

De fleste kommuner herhjemme har en affaldsordning, når man skal smide metal og andet ud, så man i hver husstand skal smide det ud på en måde, så det skal sorteres mindre senere, men kan genbruges i et eller andet omfang senere.

Der er derfor dårligt en undskyldning for ikke at gøre dette.

Men der kan derfor stadig herske nogle spørgsmål, hvis der nu ikke ligefrem er tale om en konservesdåse fra suppe, men måske mere noget metalskrot, som der ikke er plads til i ens affaldscontainer; det ville i hvert fald fylde det hele og give en top på.

Lad andre tage dit metalskrot med sig

Her kan man så gøre flere ting, for man skal ikke lade det ligge derhjemme og være til fare og gene for andre, og man skal ikke dumpe det i ens have eller andre steder, så det bliver en øjebæ, eller børn eller dyr kan komme til skade på det.

Man kan køre det på en genbrugsplads og selvfølgelig deponere det her, hvor det er tiltænkt, at man skal gøre det. Det er der anvisninger og hjælp til.

Kan man ikke fragte det af den ene eller anden grund, så kan man placere det ved ens hjem, så det kan blive samlet op som storskrald.

Men måske gider man ikke vente på den ordning, hvorfor man da også kan lade andre tage skraldet i form af dit metalskrot i Ringkøbing for at være helt specifik.

Det er en mulighed, der er værd at vælge.

More articles