Man skal tage vare på hinanden, når man laver betonknusning

14 December 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det ligger sig lidt i navnet, at det med at knuse beton er noget, som virkelig kræver kræfter, maskinkraft med videre, hvis det skal gøres godt nok.

Man har værktøj og maskiner nu om dage, som kan knuse beton på en måde, så man stort set selv kan bestemme størrelsen på det bagefter, selvom der selvfølgelig spiller en del ind med, om betonet er gammelt eller nyt.

I gamle dage måtte man gøre meget af dette i håndkraft, ikke så meget fordi man ikke var begyndt at blive et industrisamfund, men det var billigere at få folk til at gøre det for en, end at man som firma skulle investere i maskiner til at gøre det for en.

I tilbagestående lande er det stadig mennesker, der gør den slags – og det kan være farligt.

Det er ikke ufarligt at arbejde med at knuse beton

Som mennesker kan man holde godt øje med hinanden, men man er måske koncentreret om sit arbejde til, at man ikke lige lægger mærke til, at nogle andre personer kommer på tværs eller i vejen for ens arbejde med at knuse beton.

Maskinerne kan ofte klare sig selv, men de tager ikke hensyn. De arbejder bare, som de er blevet indstillet til, så hvis der ikke er udført en standardsikkerhed på de maskiner, så kan det ende galt.

Man behøver dårligt at forklare, hvor grelt sådan en ulykke kan komme til at ende, hvis man er det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, når man skal foretage betonknusning.

Derfor er det virkelig vigtigt, at man som arbejdende folk passer på hinanden og tager sikkerheden alvorligt.

Det gjorde man ikke så meget i gamle dage, men i den vestlige verden har mange mennesker fået bedre arbejdsforhold, så man kan bare håbe, at det breder sig til andre dele af verden, hvor man også arbejder med at knuse beton.

More articles