Indret dit hjem med planter

24 May 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Der findes få hjem, hvor der ikke findes en plante eller 2. Det er ikke altid at de måske trives, men de er der. Men de fleste finder, at det er hyggeligt med en plante eller flere. Vi er også mange der syntes at det er hyggeligt at have planter og gå og nusse om dem. Det kan være alt fra helt almindelige stueplanter til kaktuser til mere eksotiske planter, alt efter lyst og temperament.

Alt efter interesse, tid og hvor god du er til at vande og passe dem bør du vælge dine planter ellers ender du med at skulle smide dem ud igen og igen.

Krydderurter

En af de muligheder der er af planter er gode at have i hjemmet er et stort udbud af krydderurter. Ikke alene er det planter der pynter i hjemmet, de dufter også godt og så er de med til give et pift til madlavningen. Det kan være alt fra de helt almindelige krydderurter som basilikum og rosmarin, men det kan også være mere avanceret, som mynte og karryurt.

Hvis man køber krydderurter skal man huske at de ofte er plantet, så de skal bruges her og nu og så smides væk, derfor skal de ofte plantes om i en større krukke, hvis du gerne vil have dem til at overleve.

Planter med helbredende kræfter

Der findes også mange planter der ud over at være smukke har andre fordele. Aloe Vera er en af dem. Der findes flere forskellige typer Aloe Vera og det er kun en af dem der har de helbredende kræfter. Man skal være forsigtig med at bruge den direkte, da det blandt andet kan give dårlig mave. Den er samtidig en plante, der er god hvis man har fået lidt for meget sol eller hvis man har kløe eller hududslæt.

More articles