Hvornår er en autolakering nødvendig?

22 December 2020 Astrid Pedersen

Alle biler er lakeret med en særlig form for autolak, som er lavet til at beskytte bilen og så selvfølgelig af visuelle og æstetiske hensyn. Hvis bilens seneste autolakering er udført ordentligt kan den sagtens holde i rigtig mange år uden at blive slidt igennem.

Men når lakken begynder at synes mat og føles ru på nogle steder – og du måske endda kan skimte metal – bør du overveje at lade bilen få den helt store tur. Det kan også være at bilen har fået en ridse eller bule i siden som følge af nærkontakt med andre køretøjer. Har bulen forårsaget hul i lakken skal dette forsegles i forbindelse med udretning af bulen. Ellers risikerer du at metallet inden under bliver sårbart over for indtrængende fugt – og så har du balladen med rust i karosseriet.

Måske tænker du at bilen ikke tager skade af en smule rust, og sikkert kører udmærket selv om den er lidt plettet og bulet. Men her skal du huske at en autolakering ikke kun har til formål at få bilen til at tage sig flot og skinnende ud. Lakken beskytter også karosseriet imod rust angreb, som kan opstå når metallet kommer i forbindelse med luft.

Når rust og korrosion først har fået fat kan det forårsage alvorlig tæring på bilens metal dele. Og så kan du risikere at skulle udskifte en hel dør eller en skærm, hvilket så langt fra er nogen billig affære.

Hvor kan bilen få en effektiv autolakering i Viborg?

Er du bosat i Tjele, Vejrumbro eller andet steds i oplandet til Viborg kan du med fordel vælge Vejrumbro Autolakering og Undervognscenter når bilen trænger til en seriøs gang lak. Vejrumbro Autolakering og Undervognscenter udfører autolakering i høj kvalitet sideløbende med andre former for antirust behandling, for eksempel undervogns behandling. Du kan læse mere om Vejrumbro Autolakering og Undervognscenter på vejrumbroautolakering.dk.

More articles