single-image

Hvordan får man ens kunstværker ind på et galleri?

Forklaringen til spørgsmålet herover har mange facetter, for der er jo stor forskel på, om man vil udstilles på et anerkendt museum i New York, eller man blot stiler efter at få noget kunst i Jylland udstillet i området.

Det er der skam heller ikke noget i vejen for, men det medfører også, at man skal have styr på ens ambitioner og vide, hvor man gerne vil ende med at udstilles, for det kan kræve en del arbejde, og man vil ende med mange nederlag, som man skal kunne håndtere, men en ting er sikkert: man kommer ikke sovende til det.

For det første kan du jo vælge selv at åbne et galleri eller slå dig sammen med andre for at udstille noget kunst, og så er den vej jo sikret.

Det er der mange, der gør i deres fritid, hvor de ikke aspirerer til at leve af kunsten, men har den som hobby.

Flere veje til et galleri

Man har man agtelser om at komme længere op i hierarkiet, så er man nødt til at få omtale, og det kan være ved at lave nogle udstillinger selv, stille op til interviews, få anmeldelser, gøre sig bemærket i lokalområdet med videre.

Det er ligesom et band, der ikke starter med at optræde ved de store arenakoncerter, da de først skal aftjene deres “værnepligt” ved at spille mange små jobs.

Langsomt kan man så arbejde sig opad rangstien, indtil man måske ender på de mere velsete gallerier, hvor man automatisk får omtale.

Her kan man så danne sig et godt netværk, der kan få en frem og gjort bemærket i de rette kredse.

Der er selvfølgelig også en portion held i det, og man skal måske ramme tidens tand, men du er helt sikkert nødt til at lave god kunst, hvis du vil nå langt med det.

Leave a Comment

Your email address will not be published.