Hvilken type af bolig passer til dine nuværende forhold?

01 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvilken type af bolig passer til dine nuværende forhold?

Det er jo de færreste personer, der bor det samme sted hele livet.

Faktisk er det ikke så mange, der overtager den fædrende gård eller herskabsvilla og driver den videre, og selv hvis det finder sted, så er man væk i en mellemliggende periode, hvor man enten studerer, rejser eller lignende.

I gennemsnit når de fleste danskere i løbet af deres levetid at bo flere steder, og selvom man nogle gange er desperat efter at finde et sted at bo, så vælger man ofte bolig med omtanke og efter, hvad man har behov for og krav til efter, som man lever.

Er man ung studerende, så leger man sig ofte ind i en billig studiebolig, når man lige er flyttet hjemmefra, da økonomien ofte ikke er til mere.

Senere flytter man så ofte i en lejebolig, da man kun må være i studieboligen, mens man studerer. Her sparer man så sammen til eller tager et lån til et mere permanent hjem.

For det er ofte i denne periode, at mange danskere finder en at bo sammen med og stifte familie, så mens man er et par, så køber man måske en andelslejlighed eller lejer en almindelige lejebolig, indtil man begge har fast arbejde, fået flere penge mellem hænderne og begynder at overveje børn.

Så har man senere udkig efter et hus eller generelt et større sted at bo, hvor der også er plads til børnene.

Lad os så for at blive i det idylliske sige, at der ikke kommer skilsmisse eller andet på tale, for så står man senere som forældrepar og skal selv opleve ens børn forlade hjemmet og stå på egne ben.

Så kan man pludselig som ældre ægtepar føle, at hjemmet er blevet for stort til at være to under, og man har ikke kræfter eller penge til at vedligeholde det, fordi man er blevet pensionister.

Så kan man flytte i en mindre bolig, og måske venter plejehjemmet så senere.

Et forslag til en god bolig kunne dog være Dalby Bakke ved Kolding i Jylland.

Flere Nyheder