Hvad skal hosting koste?

05 september 2021 Steffen Hansen

Hvad end det er en mailserver, en VPS eller hosting til en hjemmeside, så skal man betale for det, hvis man ikke selv kan hoste det i hjemmet. Men hvad skal hosting koste, og hvor kan man købe det? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Afhænger af hvor kraftigt det skal være

Som udgangspunkt, så afhænger prisen på en hosting løsning af hvor kraftig det skal være. Det hele kommer an på hvor meget serverkraft der skal stilles til rådighed, men også hvor mange gb plads der skal være på serveren man vil leje sig adgang til. Der findes billige hosting udbydere som https://www.simply.com/dk/ og Amazon AWS. Men der findes også dyrere hosting løsninger, hvor de tilbyder udvidet support og meget andet.

Undersøg hvad du skal bruge

Det første du skal gøre, før du kan finde ud af, hvor meget serverkraft du skal bruge, er at definere hvad den skal kunne. Hvis du har en hjemmeside, som kun får et par besøgende i måneden, så kan du bare tage det billigste der er. Men hvis det er en større hjemmeside, som måske får et par hundrede besøgende i ugen, så kræver det flere kræfter. Derudover kræver det ekstra kræfter, hvis hjemmesiden du har skal loade hurtigst muligt.

Er du i tvivl om hvor kraftig en server du har brug for, så kan du altid ringe til de forskellige firmaer og få rådgivning på området. Vi anbefaler, at man bruger Simply, da de har super support, og er et dansk firma. Hos Simply kan man få hosting helt ned til 9,38kr om måneden i det første år. Denne løsning passer som udgangspunkt til næsten alle hobby projekter. Som virksomhed bør man kigge efter en bedre løsning, da hjemmesiden oftest skal kunne klare flere ting, end hvis man blot har en hjemmeside som hobby.

Flere Nyheder