Hvad kan du bruge epoxy resin til?

06 January 2021 Sara Mortensen

editorial

Står du og skal til at bruge epoxy resin til din båd eller et hobbyprojekt? Epoxy resin bruges på forskellige måder, alt efter hvilke materialer der er tale om. Læs med her og bliv klogere på, hvad epoxy resin er for en størrelse og hvad det kan bruges til. 

Epoxy resin kan bruges på alverdens forskellige materialer. Det er stort set kun fantasien der sætter grænser for, hvad epoxy resin kan benyttes til. Det er et nemt og brugervenligt produkt, hvis man lige har sat sig ind i hvad og hvordan det skal bruges først. 

Hvad er epoxy og resin?  

Epoxy resin er et plastlignende to komponent produkt. Epoxy er en hård og meget stærk lim, som kan binde stort set alting sammen. Resin betyder harpiks på engelsk, og er også et harpikslignende produkt. Når resin bliver blandet med epoxy, så hærder det meget hårdt op. 

Da epoxy er et så stærkt produkt, så bruges det enormt meget til gulve både i private hjem og i industrilokaler. Det giver et flot glansfuldt gulv, som kan holde til stort set alting, uden at blive grimt. 

Når man blander epoxy og resin sammen, så får man en gennemsigtig og klar farve. Du kan dog tilsætte pigment, så du kan få smukke farver frem, som også ses på mange overflader. 

Kun fantasien sætter grænser for brugen af epoxy resin

Man kan som sagt bruge epoxy resin til ufatteligt mange ting. Hvis du er bådejer, så ved du hvor meget vedligeholdelse og pleje det kræver. Her kan det være fantastisk med et produkt, som bare er nemt at bruge og som virker hver gang. 

Epoxy resin bruges i stor stil til at lappe både revner, knaster og andet. På en båd finder man ofte mange revner eller skrammer, der trænger til en kærlig hånd. Her er epoxy resin det nemmeste og bedste produkt at anvende. Derudover kan du bruge epoxy resin til alt lige fra smykker til plankeborde til beton til møbler – det kan altså bruges til næsten alting. 

More articles