Hvad er inkassoloven?

27 august 2021 Emilie Jacobsen

Du har sikkert hørt om, at et inkassofirma kan inddrive gæld, hvis den ikke bliver betalt. Skylder du penge væk, frygter du sikkert at blive kontaktet af sådan et firma. Der er dog ingen grund til at frygte et inkassofirma. Det er ordentlige mennesker, der bare ønsker at hjælpe deres kunder med at få deres penge tilbage. Der er faktisk regler for, hvordan de skal gøre det. Det kaldes inkassoloven

Vi kommer kun kort ind på, hvad inkassoloven går ud på her. Hvis du gerne vil have en uddybende forklaring, kan du gå ind i inkassoordbogen hos inkassofirmaet Debtia. De har skabt en omfattende ordbog, der forklarer alle ord i forbindelse med inkasso. Det er ikke bare en hjælp for dig, der har brug for et firma til at opkræve pengene for dig. Det er også en hjælp for dig, der bliver kontaktet af et inkassofirma. 

Reglerne i inkassoloven skal følges for at inddrivningen er lovlig 

Når et inkassofirma sender en påkravsskrivelse ud, er det vigtigt, at alle regler er overholdt, for at den er gyldig. For eksempel skal alle detaljer i forhold til sagen fremgå, så skyldneren har mulighed for konkret at forholde sig til situationen. Der kan jo for eksempel være situationer, hvor kreditoren og skyldneren ikke er enige om størrelsen på gælden. 

I påkravsskrivelsen er det også vigtigt, at der indgår en frist for, hvornår pengene skal være betalt tilbage. Skrivelsen kan ses som en sidste chance til skyldneren for at få betalt sine penge. I nogle tilfælde er det nok, at inkassofirmaet sender påkravsskrivelsen af sted for at få skyldneren til at betale. 

Fristen for betaling af gælden, efter påkravsskrivelsen er sendt, skal være på mindst 10 dage. Det giver altså skyldneren god tid til at overveje sin situation og finde ud af, hvordan vedkommende skal håndtere sin situation. 

Flere Nyheder