Hvad er en Minnesota behandling?

10 December 2019 Astrid Pedersen

editorial

En Minnesota behandling – eller Minnesota kuren, som behandlings formen også kaldes – er opkaldt efter den stat i USA, hvori det hospital ligger, som huser den psykiatriske afdeling, hvis læger og forsker stab udviklede metoden. Minnesota kuren bygger på den model for alkohol afvænning, som blev anvendt af organisationen Alcoholics Anonymous (Anonyme Alkoholikere på dansk).

Modellen baserer sig på tanken om skæbnens uafvendelighed og vores egen ydmyghed og magtesløshed over for afhængigheden og de afhængighedsskabende substanser. Hele tankegangen handler således ikke om egentlig helbredelse, men om erkendelse af egen afmagt. Kun på den måde kan man tage kontrollen over sit eget liv tilbage.

Når man som misbruger behandles efter Minnesota metoden, vil hele éns livsverden blive inddraget i behandlings forløbet. Dette sker for at sikre, at man har et solidt fundament, hvorpå man kan bygge sin fremtidige tilværelse op igen. Et vigtigt trin i denne forbindelse er at genoptage forbindelsen til alle de mennesker, man har stødt fra sig mens man var midt i sit misbrug, og til dem, der har lidt under éns misbruger adfærd. Bodsgang er en væsentlig øvelse, idet man på den måde forpligter sig til at leve en mere retskaffent liv fremover.

Hvor kan jeg blive behandlet med Minnesota kuren?

Er du alkoholiker, eller har du oparbejdet et misbrug af receptpligtig medicin? Så kan du få hjælp til afvænning ved hjælp af en Minnesota behandling hos det danske misbrugscenter Behandlingscenter Søby Park.

Hos Behandlingscenter Søby Park vil du blive indlogeret på centeret under det cirka fem uger lange behandlings forløb. Efter afgiftning og afrusning vil du gennemgå individuel terapeutisk behandling samt deltage i gruppe forløb, som skal hjælpe dig til atter at kunne indgå i sociale sammenhænge.

Du kan læse meget mere om Minnesota behandling mod misbrug hos Behandlingscenter Søby Park på hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk

More articles