Hvad der dog ikke er af muligheder at lege i en sandkasse!

10 June 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu skal en sandkasse jo helst gerne indynde de unge mennesker til selv at finde på, hvad de gerne vil lave i sådan en sandkasse, så de kan bruge deres egen fantasi – men der er jo intet i vejen for, at man lige selv bidrager med nogle forslag og legetøj dertil.

Det afhænger jo også lidt af alderen på de små størrelser, hvad de kan engagere sig i, men hvis vi starter i det helt små, så er det jo bare det at være i kontakt med et element, som man kan forme mere eller mindre, som man har lyst til.

Man kan bygge sandslotte af selv få elementer såsom spande med videre, og gør man sandet lidt vådt, så er det mere stabilt – ret beset er det samme princip, man bruger, når man bygger huse med mørtel.

Men hvis vi så bevæger os op til de lidt større størrelser, så er der også en del udfoldelsesmuligheder for dem.

Man kan jo tage at inddele sandkassen og have nogle legetøjssoldater med, som godt kan tåle at komme i sandet, hvor man så bekriger hinanden – men hold altid øje med, at det ikke udvikler sig for voldsomt, specielt hvis der er flere børn med i forskellige aldre.

Man kan også bygge en racerbane i sandet og bruge nogle andre ting som racerbiler, hvor det så – indlysende –  gælder om at komme hurtigst omkring i sandkassen.

Her skal man så lige være opmærksom på, at man ikke kommer til at sparke for meget sand ud af boksen, når man leger rundt her.

Det skal man som forælder lige fortælle de små børn, da de måske bliver bidt af stemningen og glemmer, hvad der sker omkring dem.

Hvis alt sandet forsvinder fra sandkassen, er det ikke alene svært at lege i den, men man kan også risikere, at man sviner for meget i omgivelserne.

More articles