Huskøb: find din egen rådgiver

09 March 2018 Camilla Skøtt

editorial

Når du går på jagt efter dit drømmehjem, så finder du hurtigt ud af, at ejendomsmægleren er sælgers mand. Han eller hun arbejder udelukkende for at få den bedst mulige handel for sælger – og altså ikke for dig. Derfor skal du gøre dig nogle tanker om, hvordan du får den bedst mulige hjælp til at varetage dine interesser, fx ved at gøre brug af en rådgiver.

Professionel køberrådgivning

Du kan sagtens få hjælp fra venner og familie, når du skal købe bolig, men hvis du vil have en tryg bolighandel, hvor du er dækket juridisk, så skal du ha’ fat i en boligadvokat. Og måske en byggetekniker.

Byggeteknikeren gennemgår boligen sammen med dig, og formidler både de gode og dårlige ting ved husets stand, så du er forberedt til at forhandle om prisen ud fra rimelige vilkår.

En boligadvokat gennemgår alle dokumenter og bilag vedrørende sagen, så du ikke ender med at købe et hus, der ikke stemmer overens med dine forventninger. Ønsker du at bygge til, så nytter det fx ikke, at der er lokalplaner i området, som udelukker en tilbygning. Vi har kigget på https://eboligadvokat.dk/ efter advokatpriser, og de er ikke så dyre endda: 4.500 kr. ved køb af andelsbolig og 6.750 kr. ved køb af hus, ejerlejlighed eller projektbolig.

More articles