single-image

Husk at kloakken er husejerens ansvar

Vores kloaksystem som mange af os tager for givet og har en ide om at sådan et har vi da altid haft men det er kun 150 år gammelt og det er endnu ikke landsdækkende. Isoleret områder og mange sommerhus områder mangler stadig at blive tilsluttet. Selv i København er der mange kolonihaver, der endnu ikke er tilsluttet. 

Hvis du som bygherre er igang med at planlægge at bygge nogle nye boliger, er det derfor vigtigt at du finder ud af om det er muligt at tilslutte de nye huse til kloakkerne eller om der er planer om at det skal ske, inden for den nærmeste fremtid. Det kan man finde ud af ved at spørge hos kommunen eller undersøge lokalplanerne. Hvis de nye boliger ligger udenfor kloaksystemet, er det vigtigt at finde et alternativ. Det kan f.eks. være en tank, som en kloakmester så kan komme og tømme med jævne mellemrum. Du kan læse mere her https://www.mpentreprise.dk/.

Kloakken er husejerens ansvar

Hvis du har et hus eller et sommerhus er kloakken dit ansvar indenfor skel. Hvis du har mistanke om at der er et hul eller kloakken er stoppet, kan du bestille en TV-inspektion. Det er udføres af en autoriseret kloakmester. Det skyldes at det er vigtigt at vores kloaksystem er i orden, da det har stor betydning for vores sundhed. Hvis der er et hul og det vil du kunne lugte eller hvis kloakken er stoppet, vil kloakmesteren enten reparere hullet eller trykspule kloakken, så der igen er hul igennem. I disse dage hvor vi oftere og oftere får massive regnmasser, er det endnu vigtigere som husejer, at din kloak er velfungerende. Hvis kloakken ikke virker, kan vandet ikke komme ned og væk og vil i stedet søge ind i dit hus enten ned gennem dit tag eller i din kælder. Det kan blive en dyr fornøjelse.