Hurtig, nem og billig aftensmad og pålæg med frikadeller

20 June 2018 Astrid Pedersen

editorial

Er du blandt dem, som slås med fuldtidsjob og små børn i husholdningen på én gang? Så kender du sikkert alt til den kamp, det er at få hverdagen til at gå op i en højere enhed, især om eftermiddagen og de tidlige aftentimer, hvor der skal hentes børn, købes ind og laves mad. Af og til er det fristende at søge imod de nemme og hurtige løsninger, som indebærer take away, fast food og færdigretter fra supermarkedets frysedisk. Og selv om du godt ved, at der ikke er super megen næring og sundhed at hente i en frysepizza, tyr du alligevel til denne løsning, da du hellere vil bruge din sparsomme tid med børnene på andet end madlavning.

Frikadeller – det lækre og sunde alternativ til færdigmad og fast food

Der er selvfølgelig intet forgjort i at fodre ungerne (og sig selv) af med en færdigret eller en pose burgere og fritter foran Disney Sjov i ny og næ. Men hvis det ikke skal blive til en permanent tilstand, kan det anbefales, at du lægger et minimum af planlægning ind i din daglige madlavning. Og er børnene store nok, kan du med fordel tage dem med på råd. Med en ret som frikadeller får du den store fordel, at de kan laves i forvejen, og enten fryses ned eller lægges på køl.

Hvis du bruger en time af din søndag eftermiddag på at stege en ordentlig portion frikadeller, som du dernæst fryser ned i mindre portioner, har du mad til aftensmåltidet, til madpakken, og til hurtige snacks i løbet af dagen. Frikadeller kan sagtens gemmes i fryseren – de vil være som frisklavede, når de blivet tøet op og varmet. Og så skal du blot koge kartofler og lune en sovs (som du sagtens kan købe færdig, eller måske lave på forhånd), så har du et lækkert og nærende aftensmåltid.

Du kan finde opskriften på frikadeller på dk-kogebogen.dk

More articles