Gulvafslibning ved faglærte håndværkere

17 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et splintret og ridset trægulv med tydelige mærker efter mange års slid har ikke blot patina – det er som oftest både grimt at se på og ubehageligt at betræde i bare tæer eller på strømpefødder. Drejer det sig om trægulvet i en privat bolig, er dette højst uhensigtsmæssigt, idet man gerne vil kunne gå rundt i sit eget hjem uden at skulle være iført sko. Og det er rigtig irriterende konstant at skulle pille splinter ud af fødderne eller få sine strømper eller sokker revet itu, blot af at gå rundt derhjemme.

Men splinter og skrammer behøver ikke at betyde døden for dit trægulv. Hvis træværket i dit gulv ellers er sundt og intakt, kan det nemlig med stor sandsynlighed reddes af en grundig gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en gulvbehandlings procedure, under hvilken gulvet slibes ved hjælp af en maskine udviklet specielt til formålet. På en gulvslibnings maskine sidder en slibe rondel, som roterer meget hurtigt. Når slibe rondellen påmonteres sandpapir, kan den slidte overflade på dit trægulv således fjernes på effektiv, dog skånsom, vis. Således er en gulvafslibning langt mindre invasiv end en gulvafhøvling, hvor der anvendes knive, monteret på en valse, til at skrælle et forholdsvis tykt lag af trægulvet.

Ved en gulvafslibning fjernes kun det lag, i hvilket de værste skønhedspletter samt overfladiske ridser, skrammer og splinter sidder. Misfarvninger fra solfalming, spildte væsker og nedtrådt støv vil sjældent stikke dybere end de 1 – 2 millimeter, som ryger ved en gulvafslibning. Og når en gulvafslibning er overstået, vil gulvet være 100% klar til at modtage en ny behandling, som skal forhindre nye misfarvninger, ridser og splinter i at opstå.

Vælg en professionel gulvafslibning – for det bedste resultat

Hos Gulvkanonen finder du de dygtigste gulvmænd, som kan garantere dig det mest optimale resultat af din gulvafslibning. Læs mere på Gulvkanonens blog.

More articles