Gode råd til dit online lån

05 February 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Mulighederne er i dag mange, når det kommer til lån online. Det betyder også, at det kan betale sig, at man sammenligner de forskellige lånemuligheder der findes. Det er nemlig muligt, at der kan være bedre betingelser hos et firma, frem for et andet firma. Og det kan betyde, at lånet kan passe bedre ind i ens økonomi – og det er naturligvis ikke uvæsentligt. 

Ting du kan være opmærksom på

Et af de første skridt man kan tage, når man skal låne er at lægge et budget. Det vil sige, at man starter med at danne sig et overblik over de indtægter og udgifter, man har hver måned. På den måde kan man finde frem til ens rådighedsløb. Rådighedsbeløbet kan være med til at fortælle dig, hvor meget du har råd til at afdrage hver måned på lånet. Det er dog vigtigt, at man heller ikke belåner sig så høj, at hele rådighedsløbet går til lånet. Der kan nemlig ske at komme uforudsete udgifter, som tandlægeregning, bilreparation m.m., som man stadig gerne skal have råd til. 

Når du har en finger på pulsen ift. dit rådighedsbeløb, så kan du indhente forskellige tilbud på lån. Dernæst kan du forholde dig til, hvilke betingelser du kan få. Her kan du holde ekstra øje med løbetiden, som er den periode, lånet skal betales tilbage over. Du kan holde øje med den månedlige rate, renten du skal betale og hvor høje de årlige omkostninger sammenlagt er i procent. Særligt når man kigger på ÅOP’en så har man en idé omkring, hvor dyrt lånet bliver for en. Alle disse ting kan variere alt efter lånebeløbet og udbyderen af lånet. 

Disse ting er gode at have i tankerne, da online lån ofte kan udbetales hurtigt. Det betyder dermed også, at du kan have lånebeløbet på din konto indenfor relativ kort tid. Der er derfor også ekstra god grund til at tænke sig ekstra om, før man optager lånet. Du kan få mere info her. 

 

More articles