Giv dit trætte trægulv nyt liv med en grundig gulvafslibning

24 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Mange danske hjem er prydet af smukke, originale trægulv. At et trægulv er originalt betyder, at det er lagt samtidig med at huset eller lejligheden blev opført. Dengang anvendtes fortrinsvis træ af høj kvalitet til gulvbelægning. Skal man ud og have lagt et tilsvarende gulv i sin bolig den dag i dag, kan det godt blive rigtig dyrt. Og derfor handler det om at passe så godt som muligt på sit originale trægulv, at dette forbliver sundt og intakt.

Hvordan får jeg mit slidte trægulv pænt igen?

Et trægulv kan dog hurtigt komme til at fremstå trist og flosset, når det bliver slidt. Tidens tand kan tære rigtig godt og grundigt på et trægulv. Træ er et levende og organisk materiale, og ikke slidstærkt og modstandsdygtigt i samme grad som mere moderne former for gulvbelægning. Derfor vælger flere og flere boligejere da også at udskifte deres originale trægulve med gulv belægning af eksempelvis beton, cement eller epoxy – eller den populære klik parket i syntetisk laminat, som gør sig umage for at ligne et ægte trægulv, men aldrig rigtig lykkes med det. Og det er faktisk synd.

Et trægulv, som blot er lidt slidt og misfarvet i overfladen, kan nemlig med stor sandsynlighed blive rigtig pænt igen for ganske få midler. Og der er nu intet som et ægte trægulv, hverken når det handler om æstetik eller komfort.

Du kan med fordel kontakte din lokale gulvmand og få ham til at vurdere, hvilken type behandling, der skal til for at få dit trægulv til at fremstå flot og ensartet igen. Med stor sandsynlighed kan gulvet nøjes med en grundig og effektiv gulvafslibning, efterfulgt af en plejende og vedligeholdende efterbehandling, som sørger for at gulvet holder sig flot og præsentabelt i mange år fremover. Klik ind på Gulvkanonen.dk og læs mere.

More articles