Gå til tandlæge i Næstved

19 September 2022 admin

editorial

En tandlæge er en sundhedsperson, der har specialiseret sig i diagnosticering, behandling og forebyggelse af sygdomme og tilstande i mundhulen. Tandlæger er uddannet til at behandle problemer med tænder, tandkød og andre dele af munden. De kan også give råd om, hvordan man kan bevare en god mundhygiejne.

Hvorfor er det vigtigt at gå til tandlæge?

Der er mange grunde til, at det er vigtigt at gå til tandlæge. Tandlæger kan hjælpe med at forebygge karies og tandkødssygdomme, de kan opdage mundkræft tidligt, og de kan hjælpe dig med at bevare en god mundhygiejne.

Hvorfor får jeg huller i tænderne?

Karies, som er den tekniske betegnelse for huller i tænderne, skyldes bakterier i munden. Bakterierne frigiver syrer, der æder tandens emalje (det hårde yderste lag). Tandforfald kan også skyldes sukkerholdige drikkevarer, at man ikke børster tænderne ordentligt og ikke går til tandlægen regelmæssigt.

tandlæge

Hvorfor får jeg tandsten?

Tandsten skyldes plak (en klæbrig film af mad og bakterier), der danner sig på tænderne. Plak irriterer tandkødet, hvilket kan få det til at blive betændt. Hvis plak ikke fjernes, kan det hærde og blive til tandsten (en hård substans, der er svær at fjerne).

Tandsten kan skade tandkødet og den knogle, der støtter tænderne. Og så kan tandsten give grobund for bakterier, som giver anledning til såvel huller i tænderne som tandkødsbetændelse og parodontose.

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

Tandlægen kan hjælpe dig ved at rense dine tænder, udfylde huller, trække visdomstænder ud, isætte implantater, montere kunstige tandkroner, rette dine tænder op ved hjælp af tandbøjler, blege dine tænder eller udføre andre kosmetiske tandbehandlinger.

Hvordan foregår en tandlægeundersøgelse?

En tandlægeundersøgelse omfatter normalt en grundig undersøgelse af dine tænder og tandkød. Tandlægen vil kigge efter tegn på karies eller tandkødssygdomme. Og så får du gerne en tandrensning oven i. Find din tandlæge i Næstved på dltand.dk

More articles