Flotte tænder med Invisalign – den usynlige tandbøjle

23 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Livet er for kort til ikke at kunne smile eller le som du lyster. Generes du således af tænder som med årene er gået hen og blevet vinde og skæve bør du således overveje tandretning.

Der er mange grunde til at få rettet tænderne ud over det rent kosmetiske. Skæve tænder kan føre til et skævt bid, som foruden skader på tænderne kan medføre spændinger i kæben med der af følgende hovedpine og træthed.

Til alt held kan det sagtens lade sig gøre at sætte tænderne på plads så du atter får dit regelmæssige smil og bid tilbage. Og du behøver ikke at være bange for ubehagelige tandbøjler af metal, dårlig ånde og tyndslidte kinder. Med moderne metoder kan det nemlig lade sig gøre at rette tænderne på såvel usynlig som komfortabel vis.

Hvordan kan jeg få rettet mine tænder uden fast siddende bøjle?

Den nyeste og mest moderne form for tandretning foregår ved hjælp af usynlige tandskinner – de såkaldte Invisalign bøjler. Igennem et tandretnings forløb med Invisalign, som typisk tager et sted mellem et halvt og halvandet år, vil du hver fjortende dag få udleveret et sæt lette og udtagelige skinner som du skal bruge dag og nat. Disse skinner er fremstillet af transparent plastik efter en model af din mund.

Ideen er at du ved at skifte til en ny tandbøjle hver fjortende dag trinvist kan rykke dine tænder på plads efter en af tandlægen skitseret plan. Når du skifter til en ny bøjle vil du kunne mærke den strammer en del mere end den foregående – men da tænderne flytter sig vil ubehaget mindskes indtil du får den næste skinne udleveret. Invisalign skinner kan tages ud når du skal spise, drikke eller børste tænder.

Hvis du ønsker en uforpligtende konsultation vedrørende Invisalign kan du altid kontakte You Smile I Smile via yousmileismile.dk

More articles