Flot og skinnende gulv med en professionel gulvafslibning

12 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Blandt de mest anvendte og populære former for gulvbehandling anno 2019, finder vi sæbebehandling. Og det med god grund. Et sæbebehandlet trægulv er noget af det smukkeste at beskue, og mest behagelige at betræde. Den særlige sæbe, med hvilken gulvet behandles når det er nylagt eller nyligt slebet, giver træværket en mættet og ensartet overflade, som synes silkemat såvel visuelt som ved berøring.

Sæben, som arbejdes grundigt ned i træværkets fibre, lysner dette op til flere toner, hvorved planker, parketter eller brædder får et særligt, nærmest magisk, skær, som kan lyse hele rummet op. Når et trægulv sæbebehandles, vil sæben danne en beskyttende hinde i gulvets overflade, som skal vedligeholdes ved hyppig – og grundig – vask med sæbespåner. Ellers vil hinden med tiden blive slidt bort. Og så vil dit sæbebehandlede trægulv hurtigt komme til at fremstå slidt og grimt.

Hvordan bliver mit sæbebehandlede trægulv smukt og skinnende igen?

Især sæbebehandlede trægulve vil hurtigt komme til at udvise tegn på slitage. Grålige slidspor fra nedtrådt skidt og støv, pletter og skjolder fra spildte væsker samt ridser, skrammer og misfarvninger fra solfalming vil stå i grel kontrast til den smukke, hvidlige overflade.

Når først disse skønhedspletter begynder at vise sig, er det for sent at forsøge at redde gulvet med en gulvvask. Den beskyttende sæbe hinde kan ikke genskabes, når den én gang er slidt bort. Her skal krassere midler i brug – for eksempel en gulvafslibning. De fleste trægulve, uanset type og træsort, kan sagtens tåle en gulvafslibning. Og faktisk vil langt de fleste typer træværk, som er blevet trætte i overfladen som følge af dagligdags slid, kunne blive rigtig flotte igen, hvis de får en grundig gulvafslibning og en efterfølgende behandling.

Du kan altid få et godt tilbud på en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling hos din lokale gulvmand – læs mere på Gulvkanonen blogindlæg.

More articles