Få hjælp til begravelsen hos den lokale bedemand

21 October 2019 Astrid Pedersen
Få hjælp til begravelsen hos den lokale bedemand

Når en af dine nærmeste dør, vil du uvægerligt stå tilbage med en sorg og en smerte, som kan gøre dig nærmest handlingslammet. Og så er det godt, at du kan få hjælp fra din lokale bedemand.

Hvornår skal jeg kontakte bedemanden?

Du bør kontakte bedemanden som noget af det første efter at dødsfaldet er konstateret. Mange bedemænd har døgnvagt, og kan troppe op nærmest med det samme. Den afdøde skal klargøres og lægges i kiste, og dernæst transporteres til et kapel i en såkaldt rustvogn. Dette må du ikke selv gøre, så her er det vigtigt, at der er en dygtig bedemand ved hånden.

Ud over denne opgave varetager bedemanden også gerne de praktiske arrangementer i forbindelse med selve bisættelsen eller begravelsen. En lokal bedemand vil have god kontakt til præster og kirke kontorer i de sogne, som findes i omegnen. Han eller hun kan således træffe de nødvendige foranstaltninger, som vedrører en eventuel ceremoni. Uanset om den afdøde skal bisættes ved jordfæstelse (begravelse) eller ved kremering med efterfølgende nedsættelse af urne eller spredning af aske, vil en bedemand kunne være behjælpelig.

Dette gælder også, hvis den afdøde har udtrykt ønske og vilje om ikke at blive bisat ved en religiøs ceremoni, og eventuelt begravet i uindviet jord. I så tilfælde vil bedemanden forestå bisættelse fra kapel.

Hvor finder jeg en dygtig og erfaren bedemand i Odense?

Skal bisættelsen eller begravelsen foregå fra en kirke eller fra et kapel i Odense eller nærmeste omegn, kan du med fordel kontakte Bedemand & Begravelsesforretning Odense. Bedemand & Begravelsesforretning Odense er blandt de mere velrenommerede og veletablerede bedemands forretninger i Odense, og er, foruden stor ekspertise og faglig professionalisme, i besiddelse af et stort og bredt lokal kendskab.

Bedemand & Begravelsesforretning Odense kan hjælpe med alt fra kisteilæggelse over booking af lokaler til gravøl til udfærdigelse og indrykning af dødsannonce. Du kan læse mere på https://bgfo.dk/ 

 

More articles