Er det værd at investere i en robotplæneklipper?

07 September 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En robotplæneklipper er dyrere end en traditionel plæneklipper så det er et relevant spørgsmål at stille sig selv om det er værd at købe, men der er flere fordele der udover at du spare en masse tid som du får i tillæg. 

Din græsplæne vil trives ved at blive klippet dagligt eller flere gange om ugen. De bittesmå stykker græs der bliver afklippet og som er så små at de ikke kan samles op og derfor falder ned i græsset fungere som naturgødning. Samtidig er hverken mos eller kløver, som har det med at dræbe græsset vilde med at blive klippet så ofte og de vil dø og efterlade græsplænen til græsset. Du kan læse mere om installering af en robotplæneklipper her https://kabelnedlaegning.dk/installation-af-robotplaeneklipper/.

Andre fordele ved en robotplæneklipper

At din græsplæne vil stortrives og at du ikke selv behøver at bruge tid på at slå græsset er der flere andre fordele ved en robotplæneklipper. Den er en lang mere miljøvenlig løsning end de traditionelle plæneklippere der kører på el eller benzin. Det skyldes at den oplades ved hjælp af solenergi.

Den er lydløs, så det vil ikke genere hverken familien eller naboerne, når den køre rundt og slår græsset. 

Installation af en robotplæneklipper

For at en robotplæneklipper kan klippe græsplænen og kun græsplænen, skal der graves eller stikkes en kant ned. Den kant vil fortælle robotplæneklipperen hvilke område der skal klippes og mindst lige så vigtigt, hvilke område der ikke skal. 

Har du en almindelig have vil det være nok med en almindelig robotplæneklipper, men har du en ekstra stor og udfordrende have f.eks. med bakker, kan det være nødvendigt at købe en maskine der er ekstra kraftigt og som kan køre længere inden den skal oplades.

Det er muligt selv at installere kanterne, men du kan også få et professionelt firma til at udføre opgaven.

More articles