En lille vigtig detaljer, hvorfor hele gulvet skal have en gulvafslibning

08 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan næsten give sig selv, at det er vigtigt, at man husker at slibe hele gulvet ned, når man foretager en gulvafslibning eller får professionelle til at udføre den.

Man skal jo gerne have hele gulvet slebet ned, for selv hvis der bare er tale om et lille område, der trænger til at blive slebet ned, så vil det så dumt ud på resten af gulvet, hvis man kun sliber det ned her.

Desuden vil man så kunne opleve, at gulvet bugter sig det sted, hvor man har slebet det ned, da det nu ligger lidt lavere end resten af gulvet.

Fortsætter man den metode, ender man med et gulv, hvor der er mange “pletter” efter, hvor man har slebet det, og så er det ikke holdbart i længden, da nu noget af gulvet ser pænt ud og er nyere med sin overflade, mens andet ser gammelt ud – og er gammelt.

Derfor skal du alligevel hen til sidst og slibe hele gulvet ned, så du kan lige så godt få det gjort ad samme omgang.

Så kigger du måske rundt på dine mange møbler i rummet, der trænger til en gulvafslibning visse steder og tænker, at du ikke orker at fjerne alle de møbler, gulvtæpper og videre for at få slebet hele gulvet ned.

Du tror så, du får en god idé, da du tænker, at man da bare kan lade møblerne stå og så slibe gulvet ned alle de andre steder.

Møbler går alligevel langt nok ned til gulvet til, at man ikke kan se indunder, om der er slebet eller ej, og gulvtæppet dækker det jo også helt perfekt.

Udover at vi henviser til det forklarede med, at hele gulvet skal slibes ned af fornuftige grunde, så kan du jo med stor sandsynlighed også finde på at ommøblere i dit lokale, og så vil det pludselig se dumt ud med de mange gamle “pletter”, hvor der ikke er slebet efter.

Angående en efterbehandling af gulvet, så kan du blive klogere på det emne her: 

https://gulvkanonen.dk/mat-eller-blank-gulvlak-hvad-skal-du-vaelge/

More articles