En hverdag med leg og læring i børnehøjde

17 September 2019 Linnea Larsen
En hverdag med leg og læring i børnehøjde

Det gode børneliv er at kunne udfolde sig frit, og mange vil argumentere for, at de bedste rammer for leg og læring er gennem bevægelse og brug af naturen. Derfor er det værd at være opmærksom på, når du skal vælge institution til dine børn, om meget af dagen foregår med indendørs aktiviteter, eller om børnene får lov at slå sig løs med masser af leg udendørs. Ønsker du, at dine børn skal lege meget ude i hverdagen, kan du med fordel lede efter en skovbørnehave i stil med daginstitutionen http://boellen.dk/, der er en privat skov- og idrætsinstitution beliggende i Randbøl. Der findes mange børnehaver med fokus på udeliv, skov og natur rundt omkring i landet, så det er bare med at være opsøgende i forhold til at finde dem i dit lokalmiljø.

 

Mange fordele ved at vælge en skovbørnehave

De fleste danske børn bliver passet i institution i mange timer om dagen, og det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvordan de tilbringer tiden i børnehaven. Vil du give dit barn de bedste rammer, kan du med fordel vælge en skovbørnehave, der blandt andet har følgende fordele:

  1. Dit barn får masser af frisk luft og er ude i alt slags vejr.
  2. Dit barn bliver hurtigt fortrolig med naturens planter og dyreliv og med årstidernes skifte.
  3. Du får et glad og træt barn med hjem, der højst sandsynligt har fået brugt masser af energi.
  4. Dit barn får bredere rammer for både kreativ og kropslig udfoldelse, bevægelse og leg.

På minussiden skal der måske vaskes lidt mere tøj, når junior gang på gang kommer beskidt hjem fra skoven, men det tager ikke meget mere tid end vanligt, og fordelene ved en skovbørnehave opvejer uden tvivl ulemperne. Mange forældre har allerede fået øjnene op for skovbørnehaverne, så vil du være sikker på at få en plads til dit barn, så vær gerne i god tid med opskrivning og besøg gerne de forskellige institutioner for at vælge den bedste til dit barn.

More articles