Egen forsikring for ikke at løbe tør for øl til fadølsanlægget

24 September 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ikke noget værre, end når man løber tør for øl til fadølsanlægget, for så er det jo ikke andet end et anlæg, der ikke udgør nogen funktion længere end at minde en om, hvad man mangler.

Og det gælder både, hvis man har mange af den slags anlæg til festival, hvor man skal servicere en masse tørstige mennesker, eller man har at gøre med en havefest, hvor man har lovet hele gaden, hvor man bor, at der vil være velskænkede fadøl til alle, der dukker op.

Den mest normale grund til, at man løber tør for fadøl, er, at man ikke har købt nok fustager til anlægget, og her må man simpelthen bare gøre sådan, at når man mener, man har sat nok på indkøbslisten til anledningen, så sætter man lige lidt mere på – og så den sidste smule til.

Det næste handler så om, hvad man gør for at få fat i de fustager.

Fadølsanlægget skal altid være påfyldt

Vi kender nok alle det med, at når vi kommer op til fadølsanlægget som den første, så tror man, at man får den hurtigste øl, men det er her, at anlægget lige skal vænne sig til fustagen, hvorfor der kommer mest skum ud til at starte med.

Det må man lige leve med i starten, indtil der er ordentligt hul igennem, og det er en af grundene til, at det er smart at have en anlæg mere kørende, så det kan fungere bedre, mens det andet er ved at lade op.

Men man sørger altid for, at man har nogle fustager liggende ved hånden, så man ikke skal rende for langt efter dem, når man skal bruge dem; ellers må man have en til at hente dem.

Og så skal de heller ikke stå et sted, hvor der er alt for varmt.

More articles