Derfor er luft til vand varmepumper så populære

15 December 2021 Agner Clausen

editorial

Har du lagt mærke til, at flere og flere anskaffer luft til vand varmepumper? Det er der en helt naturlig forklaring på. Der er nemlig en meget god økonomi i  varmepumper. En god varmepumpe har en virkningsgrad på op mod 5. Det vil sige, at den udvinder 5 KWh varmeenergi for hver KWh el den forbruger. Og så er det en god løsning for miljøet også.

image

Hvordan varmepumper virker

Lad os se på, hvordan en varmepumpe virker. En varmepumpe udvinder varmeenergi fra luften. Udetemperaturen påvirker selvfølgelig virkningsgraden, men der er altid varmeenergi i luften. I det danske klima er varmepumper en rigtig god løsning. Med en varmepumpe sparer man omtrent 40 % i forhold til konventionelle varmeløsninger.

Luft til vand varmepumper

Der er to forskellige varmepumper. Det ene er den her nævnte luft til vand varmepumpe. Den er at anbefale, hvis man har et centralvarmeanlæg. Den kan tilsluttes anlægget, så at man kan sender varmeenergien ud i husets radiatorer. Erstatter man brændefyret eller oliefyret med en luft til vand varmepumpe, får man en varmeløsning, som ikke afgiver giftig røg, og som kræver et minimum vedligeholdelse. Og en varmepumpe efterlader et meget lille CO2 aftryk, ikke mindst hvis man køber vindmølleenergi. Og som nævnt er det også en fordel for nærmiljøet.

Luft til luft varmepumper

Hvis man ikke har et centralvarmeanlæg, er luft til luft varmepumper en oplagt løsning. Et centralvarmeanlæg har helt klart sine fordele, men det er også meget dyrt at etablere. En luft til luft varmepumpe er meget billig at købe og installere. Den har tjent sig hjem i løbet af nogle få år. Det er en god løsning til fx sommerhuset.

Amalo er en virksomhed, som leverer, installerer og servicerer varmepumper. Ja, de arbejder udelukkende med varmepumper, så de er eksperter på området. De rådgiver dig gerne om hvilken løsning, som er bedst for dig. De hjælper dig til at skaffe et overblik, og giver dig et uforpligtende tilbud.

More articles