single-image

Derfor bruger man et halstørklæde om halsen mod forkølelse

Man kender næsten godt den store karikatur på en person, der er ret så syg, ikke sandt?

Vedkommende har bobler over hovedet, er klædt i nattøj, gemmer sig under dynen, poser under øjnene, ispose på hovedet og et termometer, dinglende fra mundvigen med videre.

For der er jo lige en ting til: der er halstørklædet om halsen, som kan være et, man gemmer til lejligheden, når man er syg, eller man har et fra www.pashminawear.dk, som man normalt ellers går rundt med udenfor.

Halstørklædet kan her være til pynt, eller man bruger det hos at holde halsen varm og blæsten og vinden bort, mens man trækker kraven op om ørene, så man er godt dækket ind mod omgivelserne.

Men hvorfor skulle man så have et halstørklæde om halsen indenfor, når man er syg, man i forvejen nok er brandende varm af feber eller forkølelse, og radiatoren eller kaminen spyer høj varme?

Det virker da lidt kontra-intuitivt, men der er faktisk en mening med den umiddelbare galskab.

For hvis man har ondt i halsen eller har feber, så mener man, at der skal varme til omkring halsen for at lindre dette, og den slags kan man gøre med varm te, kakao eller lignende – men et godt halstørklæde om halsen kan også gøre gode underværker.

Dog er halstørklædet ikke nok i sig selv, som vi da også indledte med et eksempel om, hvorfor man skal huske at bruge andre metoder til at komme sygdommen til livs.

Det afhænger selvfølgelig af, om man har feber, er forkølet eller ligefrem har pådraget sig en lungebetændelse.

Der findes gode husregler i den sammenhæng, men det bedste er altid at høre ens læge ad, hvad man skal gøre – specielt hvis det bliver ved.

Husk bagefter at vaske og rense halstørklædet, så der ikke hænger bakterier i det.