Boost dit melatonin niveau – og sov godt!

11 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er din nattesøvn kort, overfladisk, forstyrret – eller faktisk ikke eksisterende? Går du rundt i et evigt limbo af manglende energi, udbrændthed og ulidelig træthed, og kan du stadig ikke falde i søvn om natten? Så lider du højst sandsynligt af hormonforstyrrelser. Dette har intet med graviditet, menstruationscyklus eller overgangsalder at gøre. Hormoner har nemlig andre funktioner end de, som vedrører forplantning og kønslig udvikling.

For eksempel er der et særligt hormon, som styrer søvnen – og det hedder melatonin. Melatonin koder eksklusivt for den gode, dybe nattesøvn, og kaldes derfor også for kroppens eget søvnhormon. Og er der ikke tilstrækkeligt med melatonin i dit system, får du ikke den søvn du behøver for at kunne fungere i hverdagen.

Hvordan får jeg mere melatonin?

Derfor bør du kigge på de forskellige muligheder for at booste dit melatonin niveau. Du kan højst sandsynligt gøre dette uden de store anstrengelser, ved blot at tage fat i dine sovevaner. Er dit soveværelse invaderet af skærme som for eksempel tablets, smartphones, laptops eller tv, bør du først og fremmest forvise disse fra de hellige gemakker. Et soveværelse skal bruges til søvn og erotiske udfoldelser – intet andet!

Grunden til at det er vigtigt at få skærmene ud af soveværelset er, at det kunstige lys fra disse kan forlede din hjerne til at tro, at det stadig er højlys dag. Melatonin frigives ved fravær af lys, idet det er meningen, at du skal sove, når det er mørkt. Så mørklæg soveværelset – du vil med sikkerhed se resultater i form af bedre og dybere søvn.

Hvis du ønsker endnu hurtigere resultater, kan du supplere med et kosttilskud indeholdende tryptofan. Tryptofan er en aminosyre, som findes i høje koncentrationer i fødevarer så som græskarkerner, og som fremmer frigivelsen af melatonin. Og da det godkendte kosttilskud Zenbev netop er baseret på græskarkerner, kan du med fordel bruge dette til på naturlig vis at fremme den gode søvn. Læs mere på melatoninguide.dk

More articles