Betongulve vinder frem

11 april 2022 Maya Hindsberg

advertorial

Mange danskere er glade for det, der kaldes newyorkerstil, og en del af det er betongulve. De er særligt tiltalende, fordi de har så stor slidstyrke, er fugefri, og at der er mange farver at vælge imellem, hvilket giver en kreativ frihed på en anden måde en traditionelle trægulve.

Som regel er betongulve set hos fabrikker, værksteder eller lignende, fordi slidstyrke og robusthed har været en nødvendighed. Det har også givet nogen neutrale gulve, og det er netop de kvaliteter, der appellerer til mange den dag i dag. Især fordi det kan bruges som en måde at fremhæve ens møbler, så de kan komme til deres ret.

Andre synes også, det er et godt supplement til den enkle indretningsstil, som er kendt i Skandinavien. Det opvejer og komplimentere nemlig træ rigtig fint.

betongulv

Hvad er beton?

Et betongulv består af beton, men hvad er det helt præcist? Jo, beton er et miks af forskellige naturmaterialer. Du skal bruge cement, sand, sten og vand. Med beton har man mulighed for at forme det på alle mulige måder imens det er vådt, men det øjeblik det tørrer, så hærder det også, og bliver svært at gøre andet med.

Fordele og ulemper ved betongulve

Der er en del fordele ved betongulve. Nogen af dem er, at det er et sanseligt materiale som samtidig også er meget slidstærkt. Derudover giver det en smuk og ensartet overflade, som giver en god base for ens indretning afhængig af efterbehandlingen kan man få mange forskellige indtryk, og så har det gode termiske egenskaber.

Ulemperne er, at det f.eks. kan føles hårdt at gå og stå på i sammenligning med gulve i natursten. De ubrudte og glatte overflader giver også en meget rungende akustik. Dette kan dog blødes op med både møbler og billeder mm.. Og til sidst så kan gulvet ikke pletrepareres, skulle noget gå i stykker, er det bare sådan, det er.

Flere Nyheder