Hvornår har jeg brug for tandproteser?

10 February 2021 Astrid Pedersen

Hvis du har mistet en eller flere tænder, kan du få brug for at få udført tandprotetisk arbejde hos en dygtig tandtekniker, som kan hjælpe dig med at få fremstillet de helt rigtig protese.

En tandprotese behøver ikke at tage form af et fuldt gebis. Der kan sagtens være tale om en såkaldt delprotese som fungerer som erstatning for eksempelvis to tænder der enten er ødelagt af traume eller syre angreb eller som af andre årsager har måttet fjernes.

En delprotese kan være formstøbt i stål, eller den kan være fremstillet af akryl materiale med metal bøjler. Sidst nævnte protese type kaldes en provisorisk protese eller en overgangs protese.

Hvis dine gummer med årene er svundet ind og er blevet flade kan det godt være et problem at fastholde en almindelig protese. I så fald vil din protese kunne fastgøres ved hjælp af implantater i kæbe knoglen. Protesen monteres på tryklåse og sidder således bedre fast – her af navnet tryklåsprotese.

Er det første gang du skal have en protese vil du blive udstyret med en såkaldt immediatprotese som kan justeres i takt med at gummen svinder ind. Og har du mistet alle tænder i over eller undermund vil en helprotese med tilhørende kunstigt tandkød kunne afhjælpe såvel det funktionelle som det kosmetiske problem

Hvor kan jeg få fremstillet tandproteser i Nibe?

Hos klinikken ProteseTand i Nibe fremstilles proteser af klinisk tandtekniker Louise Høyberg. Louise Høyberg har mange års erfaring inden for fremstilling af alle former for tandproteser, her under immediatproteser, tryklåsproteser, delproteser og helproteser.

Hos Louise Høyberg er du i trygge og professionelle hænder. Louise Høyberg arbejder udelukkende med materialer i høj kvalitet hvilket sikrer dig en protese som kan holde i mange år, og som er både slidstærk og æstetisk. Læs mere om Louise Høyberg og ProteseTand på protesetand.dk

More articles