Sådan skaber du den bedste bisættelse i Rønne

19 July 2021 Cecilie Mortensen

editorial

Det at skulle planlægge en bisættelse eller begravelse er utrolig følelsesladet. Det kan du måske også nikke genkendende til, hvis du lige har mistet en pårørende. Det tager nemlig tid at komme sig over et tab, og derfor kan det også virke overvældende, når der skal planlægges en bisættelse relativt hurtigt efter dødsfaldet. Ikke desto mindre så lad os prøve at se på, hvordan du bedst når i mål med at arrangere en bisættelse, som skal afholdes i Rønne eller omegn.

Gode råd til den gode bisættelse i Rønne

Kan den afdødes ønsker imødekommes?

Det vil altid være utrolig individuelt, hvad der er med til at skabe en god bisættelse i Rønne. Et godt udgangspunkt er dog, at den afdødes ønsker til den sidste afsked kan imødekommes. Det kan nemlig betyde, at hele ceremonien kan foregå i vedkommendes ånd. Vær derfor gerne opmærksom på, hvor god bedemanden eller begravelsesforretningen er til at lytte til jer – og ikke mindst hvor gode de er til at gribe boldene på det, I beskriver. 

Kan bisættelsen gøres personlig? 

En anden faktor som også kan spille ind ift. en god bisættelse i Rønne er, om den kan gøres personlig. Måske er der ønsker til taler, som kan afholdes på et bestemt tidspunkt eller lignende, så der kan siges et par ekstra personlige ting til den afdøde.

Føler du dig i gode hænder ved bedemanden? 

En sidste ting du også kan være opmærksom på er, om du føler dig i gode hænder. Det at føle sig behandlet med respekt, og at du bliver mødt med en forståelse omkring din situation, kan betyde mindst lige så meget for hele din oplevelse med bisættelsen. 

Hvis du vil have lidt hjælp med på vejen, når du skal arrangere en bisættelse i Rønne, så start eventuelt med at læse mere her. 

More articles