Forkæl familien med hjemmelavet mørbradgryde

08 January 2021 Astrid Pedersen

editorial

Tilhører din familie også den fortravlede af slagsen, hvor der lidt oftere end det anbefales står fast food på aftensmadsmenuen? Så kan du med fordel tage et kig på nogen af de lækre retter fra den klassiske danske kogebog. De fleste af disse er nemlig både billige at købe ind til og nemme at tilberede. Og så er en ret som for eksempel mørbradgryde både nærende og velsmagende.

Hvordan laver jeg mørbradgryde?

Det er faktisk utroligt nemt at tilberede en mørbradgryde – så nemt at det er svært at forstå hvordan det kan være så ukompliceret at tilberede en så velsmagende ret.

Til en mørbradgryde skal du bruge ingredienser som du kan finde i et hvilket som helst supermarked. Dette er en kæmpe fordel hvis du er lidt presset på tid og ikke har overskud til at skulle rende i special forretninger og særlige grønthandlere. Du skal blot sørge for at indkøbe svinemørbrad, bacon i skiver, cocktailpølser, champignoner, løg, hakkede tomater på dåse, koncentreret tomat puré, sød paprika, hvedemel og piskefløde samt salt og peber hvis du ikke har det i dit køkkenskab allerede.

Så har du faktisk hvad du skal bruge for at tilberede en lækker mørbradgryde. Du kan desuden sagtens doble portionen op, hvis din gryde er stor nok. En mørbradgryde kan nemlig sagtens gemmes i køleskabet eller fryses ned – eventuelt i mindre portioner så du har mad til mange dage fremover.

Det tager heller ikke særligt lang tid at tilberede en mørbradgryde. Du skal højst sætte tre kvarter af til selve tilberedningen – resten af tiden simrer retten selv på komfuret mens du kan lave andre ting. Du skal blot bruge en god kniv, et spækkebræt, en gryde og en røreske. Og du kan selv vælge om du ønsker at servere din mørbradgryde med ris eller kartoffelmos til.

Find den fulde opskrift på mørbradgryde på dk-kogebogen.dk

More articles