Find de lækreste æteriske olier online

14 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Måske har du hørt om æteriske olier – de velduftende, koncentrerede udtræk fra blomster, urter, frugter og anden vegetation. Men hvordan anvendes de essentielle og æteriske olier i praksis?

Hvad kan æteriske olier?

Anvendelses mulighederne for æteriske olier er legio. Når du eksempelvis tænder en duftlampe tilsat æteriske olier, vil en skøn duft brede sig i dit hjem. Denne duft kan være beroligende, opkvikkende, eller måske endda sensuel. Visse dufte kan påvirke hjernen i en bestemt retning, så man for eksempel bedre kan koncentrere sig om sit arbejde eller sit studie, eller man bliver erotisk opstemt. Og så er der visse æteriske olier, for eksempel rosen olie, som blot spreder en velsignet duft af skønne blomster i dine stuer og værelser.

Samme effekt kan du opnå, hvis du er så heldig at eje et badekar. Et par dråber af din favorit olie i det varme badevand kan skabe den helt rigtige stemning i din hjemmespa. Du bør dog ikke smøre æteriske olier direkte på huden. Visse olier er meget koncentrerede, og du kan derfor risikere at få udslæt.

En anden kendt anvendelse for æteriske olier er som duft tilsætningsmiddel i eksempelvis hjemmelavede cremer. Her gælder samme regel: Vær forsigtig med doseringen, så olien ikke skader din hud. Det er dog ikke alle æteriske olier, som er farlige at anvende indvortes og udvortes. Nogle mennesker bruger eksempelvis pebermynte olie blandet med kokos olie som hjemmelavet tandpasta, hvilket giver en frisk, naturlig ånde.

Hvis du nogen sinde har deltaget i en sauna gus, vil du også have oplevet praktik anvendelse af æteriske olier på første hånd. Når gusmesteren hælder vand tilsat æteriske olier på de varme sten, bliver duften i rummet helt overvældende – nærmest hypnotisk. Og så kan man for alvor mærke de æteriske oliers effekt!

Du finder de bedste æteriske olier online på https://www.veracura.com/shop/aeteriske-olier-10c1.html 

More articles