3 tips til dig der skal male

05 January 2022 Steffen Hansen

editorial

Malerprojekter kan være sjove, men også ret så tidskrævende. Derfor kræver det lidt planlægning fra din side, hvis du skal i gang med at male. Hvis du ikke har malet store overflader før, så er der nogle ting, du skal være særlig opmærksom på. Det kommer vi mere ind på dette indlæg.

 

image

 

1. Husk at købe gode pensler og ordentligt udstyr

Lad være med at købe de billigste pensler, der findes. Det resulterer ofte i, at penslerne går i stykker, eller nogle af hårene blander sig sammen med malingen. Derfor er det vigtigt, at du ikke sparer på pengene, når det kommer til pensler. Hvis du gerne vil være sikker på, at du får en flot og fin ensartet overflade, så kan det godt kræve de helt rigtige pensler. Sørg også for, at du har alt det værktøj og tilbehør, der er nødvendigt for at komme i gang. Hvis dit malerprojekt f.eks. omfatter ophængning af billeder på væggen, er det nyttigt at få fat i nogle målebånd, der kan hjælpe dig med at få rammerne til at hænge lige.

 

2. Køb det rigtige maling

Det er ikke ligegyldigt hvilken slags maling, du køber. Der findes faktisk flere forskellige slags malingtyper, end man lige skulle tro. Og ofte vil du kunne se en betydelig forskel mellem billig maling og den lidt dyrere maling. Den lidt dyrere maling vil holde i længere tid, hvorimod den billige vil begynde at skalle relativt hurtigt. Så sørg for at se godt på malerbøtten, før du køber den.

 

3. Kontakt en professionel maler

Du kan også indhente en del tid ved at overlade malerarbejdet til en professionel. På denne måde skal du ikke bekymre dig om at male, vente til det tørrer, for så at male igen. En professionel maler har helt styr på processen, og kan i nogle tilfælde gøre det væsentligt hurtigere end dig selv. Du vil måske også opdage, at en professionel maler bruger bedre udstyr og har en mere avanceret teknik til at lægge malingen, hvilket vil resultere i, at dit malerprojekt vil se meget flottere ud.

More articles