3 steder du kan opleve fyrværkeri

10 June 2022 Steffen Hansen

editorial

Fyrværkeri er helt igennem fantastisk, det er smukt, og man kan lave nogle utrolige shows med det. Lovgivningen i Danmark gør dog, at man ikke kan opleve fyrværkeri hver dag. Der skal enten en godkendelse til, eller også skal det være på bestemte tidspunkter af året. Derfor har vi undersøgt nogle steder, hvor du kan opleve fyrværkeri.

Nytårsaften

Nytårsaften giver måske lidt sig selv, men det er den dag på året, hvor man kan opleve mest fyrværkeri. Det kan man, fordi det er lovligt for alle at fyre af, og derved kan man selv bidrage til showet. I dagene op til er det ligeledes lovligt at fyre af, hvilket gør det til nogle lækre dage, hvis man er glad for fyrværkeri.

Lukningsfester

I store forlystelserparker, på stadion og andre steder, hvor man skal sætte punktum på en begivenhed, der vil det ofte være muligt at opleve et fyrværkerishow.

Disse shows er lavet af en professionel fyrværker, og derfor kan man forvente et verdensklasse show, som man ikke kan opleve andre steder. Modsat nytår, så er dette et eksklusivt show, hvor man ikke selv kan have indflydelse på det.

låseservice

Til koncerter

Ligesom til lukningsfester, så kan man til koncerter opleve fyrværkeri, når koncerterne afsluttes. Det er dog også muligt at opleve igennem aftenen, da mange kunstnere bruger scenefyrværkeri, for at give et ekstra pift til deres shows.

Scenefyrværkeri består oftest af flammer, noget der glimter eller lignende. Det er derfor ikke de store farverige fyrværkerishows, som man vil se til en lukningsfest, men derimod kombineret med sangene der spilles, og på den måde noget helt unikt.

Private begivenheder

Hvis man søger om det, så kan man få godkendt, at man må fyre fyrværkeri af til sine egne private begivenheder. Det skal dog være større begivenheder, som eksempelvis et bryllup, et jubilæum eller lignende.

More articles